×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Löwenbräu Oktoberfestbier – En rätt så trevlig öl

Löwenbräu Oktoberfestbier - En rätt så trevlig öl

Om ölen

Producent: Löwenbräu Munich
Land:
Tyskland
Ölstil: Märzen
Styrka: 6,1%
Flaskans bäst före: September 2018 (provsmakas 27 oktober 2017)
Systembolagets beställningsnummer: 11210
Pris: 22,90 kr
Serveringstemperatur: 5°C – 10°C
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras

Löwenbräu Oktoberfestbier är en rätt så trevlig öl utan några större krusiduller i doft och smak. Men mer än rätt så trevlig är den inte.

Av årets inhandlade skörd av oktoberfestöler så har turordningen kommit till Löwenbräu Oktoberfestbier. Ölet är som många andra oktoberfestöler en rätt trevlig öl utan några större krusiduller i doft och smak. En öl i mängden av oktoberfestöler helt enkelt. Löwenbräu Oktoberfestbier dricker du som den är, till lite kryddigare indisk mat, grillat eller varför inte till smörgåstårtan? Själv drack jag den tillsammans med jordnötter.

Utseende

Klar guldgul färg med liten gräddvit skumkrona som har stora bubblor. Mycket små kompatka bubblor när man vickar på glaset.

Doft

Frisk maltig och brödig doft med inslag av koriander och kryddor. Som att dofta på en sirapslimpa.

Smak

Frisk, maltig, besk och brödig smak med lite strävhet och en aningens ton av citrus.

Betyg

Löwenbräu Oktoberfestbier är en rätt så trevlig öl rätt upp och ner utan några krusiduller. Det är ingen öl i världsklass och troligtvis inget jag köper igen.

3/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *