×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Little Summer från Klackabackens Bryggeri

Little Summer från Klackabackens Bryggeri är lättsam sommaröl.

Om ölen

Producent: Klackabackens Bryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: Pale Ale.
Styrka: 3,5%.
Flaskans bäst före: Maj 2022 (provsmakas 9 oktober 2021).
Pris vid inköp: 19,90 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Little Summer från Klackabackens Bryggeri är lättsam sommaröl.

Vill du läsa mina tidigare recensioner från från Klackabackens Bryggeri, så hittar du dom här. Men nu ska du få läsa om mina erfarenheter kring bryggeriets Little Summer. Det är en lättsam öl som jag förknippar med sommaren.

Utseende

Little Summer har en oklar gul färg med smutsvit tunn skumkrona.

Doft

Maltig doft av citrus av exempelvis ananas. Men jag upplever även en doft av ljust bröd. Alltså det är en enkel doft.

Smak

Maltig smak av citrus, lite brödig ton och vad jag uppfattar som något fruktgodis. Beskan är markerad med eftersmak av citruston och bröd. Alltså det är en enkel smak, lite tunn och också vattning. Men smaken är samtidigt lättsam och lite trevlig också måste jag säga.

Betyg

Little Summer från Klackabackens Bryggeri är lättsam öl att dricka som sällskapsdryck, eller efter att du klippt gräsmattan. Till mat tänker jag att skaldjur, rätter av lax och sill kan passa. Den känns som en sommaröl faktiskt. Men köper jag den igen? Alltså den har en lite intetsägande, tunn och vattnig smak. Men samtidigt så är den ändå trevlig i sin enkelhet. Kanske jag köper den om jag ser den framför mig på butikshyllan. Men det är ingen öl jag måste köpa till varje pris.

3,25/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *