×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Little America Session IPA från Klackabackens Bryggeri

Little America Session IPA från Klackabackens Bryggeri är en smakfull öl.

Om ölen

Producent: Klackabackens Bryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: Session IPA.
Styrka: 3,5%.
Flaskans bäst före: Juni 2022 (provsmakas 2 oktober 2021).
Pris vid inköp: 19,90 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Little America Session IPA från Klackabackens Bryggeri är en smakfull öl.

När jag skriver denna recensionen, så är detta den första ölen jag testar från Klackabackens Bryggeri. Little America Session IPA tycker jag är en välsmakande öl och det får mig att vilja testa fler öl från bryggeriet. Men vi börjar med denna ölen.

Utseende

Little America Session IPA har en oklar mörkare orangebrun färg med vit tjock skumkrona som har inslag av en uns beige färg.

Doft

Humlearomatisk tropisk doft av ananas och grapefrukt. Men jag tycker mig även uppleva en ton av bröd och karamell.

Smak

Humlearomatisk tropisk smak av ananas, grapefrukt och tallbarr. Precis som med doften, så tycker jag mig finns en ton av karamell och bröd.

Betyg

Little America Session IPA från Klackabackens Bryggeri är en rätt så trevlig session IPA att dricka som sällskapsdryck. Till mat tänker jag att grillat kött eller saftig hamburgare kan passa. På flaskan säger bryggerier själva att den passar till kryddstark mat och vällagrade ostar. Alltså jag kan nog tro att asiatisk mat kan passa. Jag provar med lagrad parmesan och västerbottensost som jag har hemma. Men det var ingen kombo som föll mig i smaken.

Köper jag den då igen? Alltså vill jag köpa mig en folköl och den står framför mig på butikshyllan, så kan jag väl ta en flaska eller två. För smaken är det inget fel på.

3,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *