×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Lindemans / Mikkeller Spontanbasil innehåller basilika

Lindemans / Mikkeller Spontanbasil innehåller basilika. Doftar och smakar basilika gör det också.

Om ölen

Producent: Lindemans / Mikkeller.
Land:
Belgien / Danmark.
Ölstil: Lambic.
Styrka: 6,0%.
Flaskans bäst före: Oktober 2028 (provsmakas 24 maj 2019).
Systembolagets beställningsnummer: 11387.
Pris vid inköp: 139:90 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Mycket goda lagringsmöjligheter.

Lindemans / Mikkeller Spontanbasil innehåller basilika. Doftar och smakar basilika gör det också.

Lindemans / Mikkeller Spontanbasil är ett samarbete med belgiska Lindemans och danska Mikkeller. Själva ölen har framställts hos Lindemans och i bryggden har finns stora mängder med basilika. Som ni redan förstått av rubriken, så doftar och smakar den såklart basilika. Men smakar det bra då?

Utseende

Oklar gulorange färg med gräddvit skumkrona. Det doftar basilika när jag häller upp den.

Doft

Syrlig jäst doft av främst basilika, men även gröna äpplen, omogen frukt och gräs. Det finns även en ton av vetekrans.

Smak

Syrlig jäst smak av basilika, gröna äpplen, omogen frukt med markerad beska. Det är en lång eftersmak av basilika och gräs. Det finns en aningens ton av vetekrans, samt en trevlig sötma som tillför smaken. Det är inget fel på smaken, men jag tycker doften är bättre.

Betyg

Lindemans / Mikkeller Spontanbasil är trevlig öl att dricka som sällskapsdryck. Kanske att skaldjur kan passa, eller en maträtt med mycket basilika. Om man kontrar smak med pris, så är den inte speciellt prisvärd. Jag köper den faktiskt inte igen. Det finns godare öl för lägre pengar. Älskar du basilika och syrlig öl, då kanske det kan vara läge att prova Spontanbasil.

3,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

2 kommentarer

  1. Roger skriver:

   Jag har inte lyckats lagra någon flaska själv, men enligt uppgift så tynar basilikan bort inom kort tid. Kvar blir en vanlig gueuze…. Dumt att chansa när den är så ruggigt god färsk! 😍🤠

   1. Johan Linnarsson skriver:

    Undrar hur den smakar när den fått lagra till sig? Den kanske får en mer gräsigare ton? Jag kan absolut tycka det är en välsmakande öl, men lite dyr kan jag nog tycka den är kontra vad man får. men det är ju olika tycken. 🙂 Skål på dig ölbroder!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *