×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Lindemans Apple har söt godiston av äpple

Lindemans Apple har söt godiston av äpple. Den smakar som en cider.

Om ölen

Producent: Brasserie Lindemans.
Land:
Belgien.
Ölstil: Lambic.
Styrka: 4%.
Flaskans bäst före: September 2020 (provsmakas 6 april 2019).
Systembolagets beställningsnummer: 83001.
Pris vid inköp: 19,90 kr.
Serveringstemperatur: 4°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Kan lagras.

Lindemans Apple har söt godiston av äpple. Den smakar som en cider.

Lindemans Apple är en belgisk lambic från Brasserie Lindemans. Av namnet att antyda så ska den smaka äpple. Det gör den också. Den smakar som en söt cider. Jag är ingen älskare av cider, men denna är helt okej. Men den är lite för söt för min smak.

Utseende

Något oklar gyllengul färg med gräddvit skumkrona.

Doft

Jäst doft av gröna äpplen och halm. Det finns en godiston över doften. Den doftar som en cider och det är en balanserad trevlig doft.

Smak

Syrlig jäst mycket söt smak av gröna äpplen med markerad beska. Sötman är påtaglig och inger en godis söt smak. Munkänslan är ihållande sockersöt. I ett blindtest skulle denna lätt kunna mistas för att vara en cider.

Betyg

Lindemans Apple är en mycket söt öl med smak av främst äpple. Gillar du cider, så lär du gilla denna. Tycker du däremot inte om söta drycker, då lär inte denna öl vara något för dig. Denna dricker du som sällskapsdryck eller appretiff. Jag vet inte om jag vill dricka den till mat, men kan tänka mig det kan funka att ha den som ingrediens i en glass. Den hade fått högre betyg, om den inte varit så söt.

3/5

Upptäck mer öl från samma bryggeri eller ölstil:
Bryggeri: Lindemans
Ölstil: Lambic
Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *