×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Liefmans Glühkriek – En värmande öl som du serverar vid 70°C

Liefmans Glühkriek - En värmande öl som du serverar vid 70°C.

Om ölen

Producent: Duvel Moortgat.
Land:
Belgien.
Ölstil: Fruktöl.
Styrka: 6%.
Flaskans bäst före: November 2021 (provsmakas 10 december 2017).
Systembolagets beställningsnummer: 11376.
Pris: 60,90 kr.
Serveringstemperatur: 70°C.
Lagringsmöjlighet: En flaska du kan lagra.

Liefmans Glühkriek – En värmande öl som du serverar vid 70°C.

När drack du senast en varm öl? Liefmans Glühkriek är i min mening ett alternativ till glögg. Ja du läser rätt! Detta är ölet som du ska värma till 70°C. En ”glögg” perfekt att servera på glöggminglet. När du sedan avslöjar att det är en varm öl gästerna druckit, så tror jag wow-faktorn blir total. Men är detta då en god öl som Belgiska Duvel Moortgart har att erbjuda? Låt mig få värma ölen på spisen så tar vi reda på svaret.

Utseende

Rödbrun färg med gräddvit skumkrona. Inga synliga bubblor när man vickar på glaset. Ser den julig ut? Ja tycker det, men det är inget som påverkar betyget.

Doft

Tydlig fruktig doft av körsbär med inslag av kryddor, ingefära, bittermandel och blodapelsin. Mycket trevlig doft. Det är faktiskt som att dofta på en trevlig glögg.

Smak

Kryddig fruktsmak av körsbär samt ingefära, bittermandel, kanel och blodapelsin. Sammantaget är det en god smak och det är som att dricka en frisk lite syrlig glögg. Mums!

Betyg

Liefmans Glühkriek är ett mycket trevligt alternativ till glögg som jag varmt kan rekommendera. Denna dricker du när du vill ha en värmande och välsmakande alternativ till glögg. Liefmans Glühkriek passar fint att servera till julgodis eller pepparkakor med ost. Se bara till att du strikt följer den rekommenderade serveringstemperaturen! När drack du senast en varm öl?

4/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *