×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Lervig Original Sin från Lervig Aktiebryggeri

Lervig Original Sin från Lervig Aktiebryggeri är en öl med käftsmäll av smaker.

Om ölen

Producent: Lervig Aktiebryggeri.
Land:
Norge.
Ölstil: Imperial Stout
Styrka: 13,5%.
Burkens bäst före: Februari 2026 (provsmakas 2 juli 2021).
Pris vid inköp: 59,90 kr.
Serveringstemperatur: 12°C – 14°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Lervig Original Sin från Lervig Aktiebryggeri är en öl med käftsmäll av smaker.

En Öl från Lervig Aktiebryggeri har jag recenserat tidigare. Du kan spana in mina tidigare recensioner här. Här har bryggeriet framställt en imperial stout, en ölstil som jag gillar. Speciellt om den är kraftfull och komplex. Alltså Lervig Original Sin från Lervig Aktiebryggeri är just en käftsmäll av smaker. Doftar gott gör den också. Jag gillar det!

Utseende

Lervig Original Sin har en svart färg med ljusbrun skumkrona som snabbt tunnas ut och lägger sig som en ring runt glaskanten.

Doft

Rostad bränd doft av både ljus och mörk choklad, chokladsås, torkad frukt, vanilj, nötter, havregrötskänsla, mörkt bröd och ton av alkohol. Det är en komplex doft.

Smak

Rostad bränd ton av choklad av ljus och mörk sort, torkad frukt, vanilj, nötter, mörkt bröd, ton av alkohol samt en bitter ton. Beskan är markerad med bitter eftersmak av främst alkohol, choklad och torkad frukt. Men det är även lite havregrötskänsla i smaken. Det är en komplex och kraftfull smak. En riktig käftsmäll!

Betyg

Lervig Original Sin från Lervig Aktiebryggeri är en komplex öl att dricka främst som sällskapsdryck. Alltså det är så jag vill dricka den faktiskt. Gillar du imperial stout med tydlig smak av choklad och även vanilj, så kan detta vara en öl för dig. Jag gillar den! Älskar öl som ger en käftsmäll av smaker. Helt balanserad är den inte utan det finns en vildhet. Jag gillar det också.

4,25/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *