×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Lemon Drop IPA 3,5% från Vega Bryggeri

Lemon Drop IPA 3,5% från Vega Bryggeri är en speciell öl som sticker ut.

Om ölen

Producent: Vega Bryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: Session IPA.
Styrka: 3,5%.
Flaskans bäst före: April 2022 (provsmakas 3 oktober 2021).
Pris vid inköp: 19,90 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Lemon Drop IPA 3,5% från Vega Bryggeri är en speciell öl som sticker ut.

Då var det dags att testa en session ipa från svenska Vega Bryggeri. Ölen heter då Lemon Drop IPA och är som rubriken antyder en speciell öl som sticker ut. Vill du förövrigt läsa mina andra recensioner från bryggeriet, så hittar du dom här.

Utseende

Lemon Drop IPA har något oklar gyllengul färg med gräddvit skumkrona som snabbt tunnas ut.

Doft

Humlearomatisk tropisk doft av främst citron I doften samt ton av marmelad. Det är denna doft som dominerar mest. Alltså det är en trevlig men enkelspårig doft.

Smak

Humlearomatisk tropisk smak av främst citron. Men Jag får även  en lemonadkänsla över smaken. Beskan är markerad med besk och samtidigt söt eftersmak av tropisk frukt av främst citron. Det är en uppfriskande smak.

Betyg

Lemon Drop IPA 3,5% från Vega Bryggeri passar att dricka som sällskapsdryck eller aperitif. Denna ölen är lite speciell ändå. Den smakar inte som något annat. Alltså den sticker ut från mängden. Det tycker jag är kul. Men detta öl är nog en vattendelare tänker jag. Eftersom jag tror att det inte en öl för alla. Jag tycker den är svår att betygsätta. Alltså den är god på sitt egna vis.

3/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *