×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Laxen 1200 från Lilla Edets Bryggeri smakar hembryggd

Laxen 1200 från Lilla Edets Bryggeri smakar hembryggd och jag drack inte upp den.

Om ölen

Producent: Lilla Edet Bryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: American Pale Ale (APA).
Styrka: 5,2%.
Flaskans bäst före: Mars 2020 (provsmakas 6 juli 2019).
Systembolagets beställningsnummer: 33831.
Pris vid inköp: 24,90 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Laxen 1200 från Lilla Edets Bryggeri smakar hembryggd och jag drack inte upp den.

Lilla Edet Bryggeri är ett nystartat bryggeri när denna recension skrivs. Utöver att brygga öl i sitt egna namn, har de även köpt upp Grästorps Bryggeri och produktionen ska i samband med det även ha flyttats till Lilla Edet. För min del har Grästorps Bryggeri inte imponerat. Även om jag inte hittar några felsmaker på Laxen 1200 från Lilla Edets Bryggeri, så smakar det allt hembryggd.

Utseende

Oklar orangebrun färg med smutsgulvit tjock skumkrona.

Doft

Maltig aningens jäst doft av tropisk frukt av bland annat ananas och även ton av örter. Mest får jag dock en känsla av hemkokt öl i doften. Doften gör mig inte exalterad.

Smak

Maltig lite jäst smak av tropisk frukt av ananas, men sen har jag svårt att identifiera fler smaker. Beskan är återhållsam och det finns en sötma i eftersmaken. På det stora hela är det mest en hembryggdskänsla över smaken med en tvålig karaktär, ja utan att för den skull nu smaka tvål.

Betyg

Laxen 1200 från Lilla Edets Bryggeri är en öl att dricka främst till mat som hamburgare eller grillat. Som sällskapsdryck väljer jag något annat och det gör jag faktiskt till maten också. Den blir tråkig att dricka i längden. Köper jag den igen? Nej och det finns andra öler av stilen American Pale Ale som är godare. Laxen 1200 drack jag faktiskt inte upp.

2/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *