×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Lagunitas The Down Low Ale är inte en prisvärd öl

Lagunitas The Down Low Ale är inte en prisvärd öl.

Om ölen

Producent: Lagunitas Brewing Company.
Land:
USA.
Ölstil: Session IPA.
Styrka: 3,5%.
Flaskans bäst före: Juni 2018 (provsmakas 27 januari 2018).
Pris vid inköp: 22,90 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Lagunitas The Down Low Ale är inte en prisvärd öl.

Lagunitas The Down Low Ale från Lagunitas Brewing Company ska ha tagit deras variant på 3,9% och gjort den lite svagare. Resultatet av det håller jag nu i min hand redo att testas. Denna öl finns att köpa hos de flesta välsorterade dagligvaruaffärer.

Utseende

Ljusare något oklar bärnstensfärg med smutsig skumkrona som snabbt tunnas ut.

Doft

Doft av tropisk frukt av främst ananas men även citrus och persika. Som att dofta i en burk cocktailfrukter. Mycket trevlig doft.

Smak

Frisk tropisk smak av ananas och citrus som grapefrukt med behaglig beska. Det är en balanserad smak men det finns en ton av vattnighet som jag skulle viljat trolla bort.

Betyg

Lagunitas The Down Low Ale är god att dricka som sällskapsdryck eller till en grillad köttbit, husmanskost, asiatisk mat eller tacos. Det är en trevig öl som jag kan tänka mig att köpa igen. Men priset är i det högsta laget och det gör den inte så prisvärd.

3,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *