×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Lagunitas Sucks Holiday Ale är ölen utan julsmaker

Lagunitas Sucks Holiday Ale är ölen utan julsmaker.

Om ölen

Producent: Lagunitas Brewing Company
Land:
USA
Ölstil: Strong Ale
Styrka: 7,7%
Flaskans bäst före: Augusti 2018 (provsmakas 2 december 2017)
Systembolagets beställningsnummer: 11312.
Pris: 26,90 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 12°C
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Lagunitas Sucks Holiday Ale är ölen utan julsmaker. Kan den ändå vara god?

Lagunitas Sucks Holiday Ale har smaker som inte känns speciellt juliga. De hade lika gärna kunnat byta ut ordet Holiday mot Summer och flasketikettens jultomte mot något somrigt. Spelar det någon roll att den inte har dofter och smaker av julen? Verkligen inte och den är lite som att dricka en IPA upplever jag. Är det då en bra doft och smak på Lagunitas Sucks Holiday Ale? Det ska jag berätta för dig!

Utseende

Lite oklar gulorange färg med gräddvid skumkrona. Små fina kompakta bubblor när man vickar på glaset. Ser den julig ut? Nej, men det är inget som påverkar betyget.

Doft

Frisk tropisk doft av främst ananas och passionsfrukt men det finns även en doft av honung. Det är en lite väl enkelspårig och trist doft kan jag tycka. Tycker också det finns en liten doft av urinoar.

Smak

Len smak av tropiska frukter som ananas och passionsfrukt med tydlig ihållande beska. Hittar även en ton av honung och alkoholstyrkan tränger igenom något. Sammantaget är smaken trevlig och det finns en god balans. Smaken är bättre än doften.

Betyg

Lagunitas Sucks Holiday Ale är på det stora hela en trevlig julöl, men med den skillnaden att det inte finns några julsmaker eller juldofter. Smaken är bättre än doften upplever jag. Det är en öl jag dricker som sällskapsdryck och till snacks. Detta är ingen öl jag dricker till julbordet. Jag kan däremot tänka mig att den kan passa till smakrika asiatiska maträtter. Att jag inte får några julvibbar i doft och smak är inget som påverkar betyget. Hur som helst så är det en öl jag kan tänka mig att köpa igen.

3,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *