×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

La Trappe Witte Trappist

La Trappe Witte Trappist från Bierbrouwerij de Koningshoeven är mycket trevlig öl att dricka som sällskapsdryck eller ännu hellre till mat.

Om ölen

Producent: Bierbrouwerij de Koningshoeven.
Land:
Nedeländerna.
Ölstil: Witbier.
Styrka: 5,5%.
Flaskans bäst före: September 2023 (provsmakas 26 augusti 2023).
Systembolagets nr: 1573.
Pris vid inköp: 23,10 kr.
Serveringstemperatur: 6°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ingen öl jag skulle lagra.

La Trappe Witte Trappist från Bierbrouwerij de Koningshoeven

Då var det dags att recensera öl fån Bierbrouwerij de Koningshoeven igen. Vill du läsa mina tidigare recensioner, så hittar du dom här. Alltså jag har bara haft en positiv upplevelse från bryggeriet och La Trappe Witte Trappist är inget undantag. Detta är en öl med trevlig doft och smak.

Utseende

La Trappe Witte Trappist har en oklar gul färg med äggskalsfärgad skumkrona.

Doft

Maltig doft av skumbanan, vetebröd, ingefära och kryddor. Alltså på det stora hela så är det en snygg, välstädad och trevlig doft.

Smak

Maltig smak av vetebröd, kryddor, ingefära, skumbanan och citronkaraktär. Det finns en beska som är någorlunda markerad och med eftersmak av de smaker som återfinns i smakbilden. Det finns en uns metallisk ton i eftersmaken.

Betyg

La Trappe Witte Trappist är en trevlig öl att dricka som sällskapsdryck eller ännu hellre till måltiden. Alltså detta är en mycket bra måltidsöl och du kan exempelvis servera den till rätter av korv, fläsk, kyckling och lax. Eller varför inte till en råbiff? Men köper jag den igen? Det kan jag absolut göra. Eftersom den är mycket god.

4,25/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

1 kommentar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *