×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

La Trappe Quadrupel – Välbalanserad god öl

La Trappe Quadrupel - Belgisk god öl.

Om ölen

Producent: Bierbrouwerij de Koningshoeven
Land:
Nederländerna
Ölstil: Abt/Quadrupel
Styrka: 10%
Serveringstemperatur: 10°C – 14°C
Lagringsmöjlighet: Kan lagras.

La Trappe Quadrupel – Välbalanserad god öl från Nederländerna med doft och smak av bland annat mörka bär.

La Trappe Quadrupel är ett trevlig och välbalanserat öl med god smak och doft. Ölet är god att dricka precis som den är och det passar även bra att dricka till blandade nötter. La Trappe Quadrupel passar garanterat bra att även dricka till ostbricka eller till dessert som exempelvis crème brûlée. Det är ett balanserat öl med sammanhållna smaker. Servera i ett ölglas med bred kupa.

Utseende

Bärnstensfärgad med stor gråvit skumkrona som sakta tunnas ut. Ölet bjuder på små bubblor.

Doft

Tydlig doft av mörka bär, frukter, marmelad och russin. Det finns även inslag av honung, karamell, jäst och en svag bitter doft av nötter. Det går att återfinna en svag doft av alkohol.

Smak

Tydlig smak av frukt och karamell. Det finns även en lätt bitter eftersmak av marsipan, mandelmassa och hasselnöt. Precis som med doften så finns det en aningens smak av alkohol.

Betyg

La Trappe Quadrupel är en trevlig välbalanserad öl med mycket god smak och doft. Trotts detta är det ändå något som jag saknar i både smak och doft. Exakt vad det är jag saknar är dock svårt att sätta fingret på. Kanske är det den svaga doften och smaken av sprit som drar ner betyget en smula?

4,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *