×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

La Trappe Bockbier passar utmärkt till ostbrickan

La Trappe Bockbier passar utmärkt till ostbrickan. Jag vill verkligen rekommendera den till det.

Om ölen

Producent: Bierbrouwerij de Koningshoeven.
Land:
Nedeländerna.
Ölstil: Belgisk Mörk Ale.
Styrka: 7%.
Flaskans bäst före: November 2023 (provsmakas 3 april 2021).
Systembolagets nr: 1494.
Pris vid inköp: 27,90 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Kan lagras.

La Trappe Bockbier passar utmärkt till ostbrickan. Jag vill verkligen rekommendera den till det.

Då var det dags att recensera La Trappe Bockbier. Vill du läsa mina tidigare recensioner från Bierbrouwerij de Koningshoeven, så hittar du dom här. Alltså jag har bara haft en positiv upplevelse från bryggeriet och La Trappe Bockbier är inget undantag. Detta är en öl med komplexa dofter och smaker.

Utseende

Det är en oklar rödbrun färg med ljusbrun skumkrona.

Doft

Maltig doft av torkad frukt, kavring, ton av alkohol, mörk choklad, kaffe, farinsocker, nötter, soja, lakrits örter och knäck. Det är en komplex och samtidigt balanserad doft.

Smak

Maltig rostad smak av torkad frukt, kavring, kaffe, nötter och soja. Beskan är markerad med eftersmak av torkad frukt, mörk choklad och nötter. Precis som med doften, så är det en komplex smak.

Betyg

La Trappe Bockbier tycker jag är en trevlig öl att dricka som sällskapsdryck eller till ostbrickan och snacks. Men till måltiden vill jag inte dricka den, för jag tycker den är så god i sig självt. Jag provat med några ostar och det är en mycket fin kombo kan jag lova. Jag vill verkligen rekommendera ölen till ostbrickan! Men köper jag den igen? Det kan jag absolut göra. Frågan är hur den gynnas av lagring? Jag tänker den borde kunna lagras.

4,25/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *