×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Kveika Rugøl från Voss Bryggeri har en rökig ton

Kveika Rugøl från Voss Bryggeri har en rökig ton i doft och smak. Här finns komplexa smaker.

Om ölen

Producent: Voss Bryggeri.
Land:
Norge.
Ölstil: Saison / Farmhouse Ale.
Styrka: 7,0%.
Flaskans bäst före: Mars 2020 (provsmakas 31 augusti 2019).
Pris: 69 NOK.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Kveika Rugøl från Voss Bryggeri har en rökig ton i doft och smak. Här finns komplexa smaker.

Ölbloggen goes Norway del 4. Idag ska ni få läsa mina upplevelser om Kveika Rugøl från Voss Bryggeri. Det som gör att den utmärker sig lite, är att den har en lite rökig ton. Men märk väl att det inte är en rököl (rauchbier) vi pratar om här. Det finns faktiskt en komplexitet i smaken som tilltalar.

Utseende

Kveika Rugøl har en oklar rödbrun färg med beige skumkrona.

Doft

Här upplever jag en jäst maltig doft av torkad frukt, kryddor och svag ton av alkohol. Det är lite godis över doften och det finns även en ton av rökighet.

Smak

Jäst maltig bitter och lite syrlig och sträv smak av torkad frukt, karamell, choklad, kryddor och ton av alkohol med markerad beska med eftersmak av torkad frukt. Precis som med doften så finns det en rökighet i smaken, som skapar en kraftfull smakkänsla. Det framträder även en liten kaffeton när Kveika Rugøl kommer upp i temperatur.

Betyg

Kveika Rugøl från Voss Bryggeri passar att dricka som sällskapsdryck eller till ostbrickan. Köper jag den igen? Det kan jag tänka mig! Jag kan också förstå att den kan ha sin skara anhängare som ger den ett högre betyg än vad jag ger den.

3,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *