×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Král Šumavy är en trevlig tjeckisk pilsner

Král Šumavy är en trevlig tjeckisk pilsner. Passar den mig kan den säkert passa dig.

Om ölen

Producent: DUDÁK – Meštanský pivovar Strakonice.
Land:
Tjeckien.
Ölstil: Pilsner.
Styrka: 4,9%.
Bäst före: December 2023 (provsmakas 5 augusti 2023).
Systembolagets beställningsnummer: 11665.
Pris vid inköp: 27,90 kr.
Serveringstemperatur: 4°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Král Šumavy är en trevlig tjeckisk pilsner. Passar den mig kan den säkert passa dig.

DUDÁK – Meštanský pivovar Strakonice var ett långt namn på ett bryggeri. Hemsidan säger något kortare, men gick på Systembolagets benämning. Hur som haver är detta en tjeckisk pilsner. Alltså den smakar väl som tjeckisk pilsner ändå. Inget stordåd i doft och smak. Men den doft och smak som finns är okej ändå.

Utseende

Král Šumavy har en klar gyllengul färg med äggskalsfärgad skumkrona.

Doft

Maltig doft av knäckebröd, någon slags svag citrustouch och en sötma som jag vill uppfatta är en slags honungskaraktär. Det är en enkel men samtidigt trevlig doft.

Smak

Maltig smak av knäckebröd, citruskaraktär, en örtighet och sen tycker jag det är en slags svag honungskaraktär i smakbilden. Beskan är tillbakadragen även om den finns där och eftersmaken är av de smaker som återfinns i smakbilden. Tycker mig även finna en metallisk ton i eftersmaken.

Betyg

På det stora hela så är Král Šumavy en trevlig öl ändå. Den förändrar inte världen på något sätt med sin doft och smak, men det måste ju inte en öl göra heller. Denna dricker du som sällskapsdryck, efter att ha klippt gräsmattan eller så serverar du den till all sorts mat. Den duger till mig och duger säkert till dig också som gillar denna typen av öl. Sen kanske inte detta är en öl som jag prioriterar högt att köpa igen.

3,5/5

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *