Kirin Ichiban är tråkig och enformig öl att dricka i längden.

Recension uppdaterad. Har fått information om att om den licensbryggda versionen från Europa ska ha sämre smak än den som bryggs direkt i Japan. Mitt exemplar var den licensbryggda varianten. Jag kan själv inte verifiera uppgifterna, eftersom jag inte har en japanskbryggd flaska att jämföra med. Denna recension avser därmed från den licensbryggda varianten. Jag ska försöka få tag på en flaska bryggd i Japan så jag kan jämföra.

Som rubriken antyder så är Kirin Ichiban inte någon jättespännande öl. Någon total katastrof är det dock inte tal om heller, men det är ingen öl jag köper igen. Varför jag tycker så ska du få reda på nu.

Snabbfakta

Producent: Kirin Brewery.
Land:
Japan (licensbryggd i Tyskland).
Ölstil: Internationell stil.
Styrka: 5%.
Flaskans bäst före: Augusti 2019 (provsmakas 26 december 2018).
Systembolagets beställningsnummer: 1247.
Pris vid inköp: 14,90 kr.
Serveringstemperatur: 6°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Utseende

Kirin Ichiban har en klar gyllengul färg med gräddvit tjock skumkrona.

Doft

Maltig doft av ljust bröd, kryddor, honung, mandarin. Det finns även en lite syrlig ton i doften.

Smak

Maltig platt smak av ljust bröd, kryddor, honung och mandarin med balanserad beska. Ölet ger en muntorrhet och den blir lite tråkig och enformig att dricka i längden.

Betyg

Kirin Ichiban dricker du främst till mat som husmanskost eller asiatisk kryddstark mat. Som sällskapsdryck väljer jag en annan öl. Faktum är att jag inte köper den igen, även om det inte är någon total katastrof.

2,5/5

Kirin Ichiban är tråkig och enformig öl att dricka i längden.