×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Kellerbier Hell från Hohenthanner Schlossbrauerei

Kellerbier Hell från Hohenthanner Schlossbrauerei passar bäst som måltidsdryck.

Om ölen

Producent: Hohenthanner Schlossbrauerei.
Land:
Tyskland.
Ölstil: Kellerbier.
Styrka: 5%.
Flaskans bäst före: Juli 2021 (provsmakas 4 september 2020).
Systembolagets beställningsnummer: 1284.
Pris vid inköp: 24,30 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Kellerbier Hell från Hohenthanner Schlossbrauerei passar bäst som måltidsdryck.

Kellerbier Hell från Hohenthanner Schlossbrauerei har jag inga höga förhoppningar när jag öppnar kapsylen. Anledningen är att jag tänker det är en typisk tysk öl av alla andra tyska öler i mängden. Men jag får nog sluta ha negativa vibbar innan jag gett öler en chans. Kellerbier Hell är faktiskt ingen dum öl alls. Nej några smaker i världsklass är bara att glömma, men de smakar som finns är relativt bra. Jag tänker den lämpar sig bäst till måltiden.

Utseende

Kellerbier Hell  har en oklar gul färg med gräddvit skumkrona.

Doft

Maltig doft av ljust bröd, örter, honung, ton av vad jag uppfattar som citron och förnimmelse av skumbanan. Det är en enkel men balanserad doft. Behaglig på något vis.

Smak

Maltig smak av ljust bröd, örter, ton av citrus, honung, och aningens ton av skumbanan med markerad beska och eftersmak av bröd och något lösgodis. Det är en aningens jäst ton. På det stora hela är det en balanserad och relativt trevlig smak ändå.

Betyg

Kellerbier Hell från Hohenthanner Schlossbrauerei passar att dricka som sällskapsdryck eller till mat som husmanskost och rätter av korv. Köper jag den igen? Det är absolut inget fel på smaken som sådan, men den blir lite tråkig att dricka i längden. Då avser jag när man dricker den som sällskapsdryck. Så svaret blir kanske. Jag tror den passar bäst till måltiden faktiskt och det är så jag vill servera den.

3,25/5

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *