×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Kåre & Bruse Dubbelbock

Kåre & Bruse Dubbelbock från Oppigårds Bryggeri och Närke Kulturbryggeri är trevligt öl som uppmärksammar de båda bryggeriernas 20-årsdag.

Om ölen

Producent: Oppigårds Bryggeri / Närke Kulturbryggeri
Land:
Sverige
Ölstil: Dubbelbock.
Styrka: 10%
Bäst före: November 2027 (provsmakas 18 april 2024)
Systembolagets beställningsnummer: 10436)
Pris: 89,70 kr
Serveringstemperatur: 12°C och uppåt.
Lagringsmöjlighet: Kan säkert lagras.

Kåre & Bruse Dubbelbock från Oppigårds Bryggeri och Närke Kulturbryggeri.

Jag är relativt sen på bollen att testa Kåre och Bruse Dubbelbock. Detta är en öl som uppmärksammar de båda bryggeriernas gemensamma jubileum 2023, då båda bryggerierna firar 20 år. Alltså jag tycker de har skapat en intressant öl här. Men drick den inte för kall!

Utseende

Kåre & Bruse Dubbelbock har en oklar något mörkare gyllengul färg med smutsigt vit skumkrona.

Doft

Fatlagrad doft av bröd, torkad frukt, karamell, marsipan och fruktkaka.

Smak

Fatlagrad smak av bröd, torkad frukt, karamell, marsipan och ton av fruktkaka. Beskan är balanserad till smakbilden och eftersmaken är av de smaker som återfinns. Alltså man fattar att den håller en hög alkoholhalt, men detta döljs mycket väl.

Betyg

Kåre & Bruse Dubbelbock från Oppigårds Bryggeri och Närke Kulturbryggeri är trevlig öl att dricka som sällskapsdryck. Till mat vet jag inte vad den skulle passa till. Ost kanske? Men köper jag den igen? Jo men det kan jag göra. Eftersom den är trevlig. Den är lite speciell och uppskattar det. Men drick den inte för kall. Den ska komma upp i temperatur, för då smakar den som bäst!

3,75/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *