×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Kaltenberg Oktoberfest är nja på flaska

Kaltenberg Oktoberfest är nja på flaska.

Om ölen

Producent: Krönleins Bryggeri AB
Land:
Sverige
Ölstil: Märzen/Oktoberfest
Styrka: 5,4%
Flaskans bäst före: Mars 2018 (provsmakas 13 oktober 2017)
Systembolagets beställningsnummer: 11224
Pris: 19,50 kr
Serveringstemperatur: 5°C – 10°C
Lagringsmöjlighet: Bör inte lagras.

Kaltenberg Oktoberfest är ölet man kan sammanfatta med ett enda ord: Nja!

På Krönleins Bryggeris hemsida pratas det med stora ord om Kaltenberg Oktoberfest och där det bland annat refereras till recensioner från 2004. Kanske var det vid den tidpunkten en bra öl. Jag kan bara skiva hur jag upplever den 2017 och det är inte en recension som Krönlein vill ha med på sin hemsida…

Utseende

Gulguldig färg med liten gräddvit skumkrona som lägger sig som en ring runt kanten av glaset. Små bubblor när glaset vickas.

Doft

Frisk doft av koriander, malt, lite ljust bröd samt örter och citrus. Även om det finns en friskhet i doften, så upplevs den vara rätt tråkig och intetsägande.

Smak

Frisk smak med återhållsam beska. Brödig smak med toner av citrus och örter. På det stora hela är det ändå inte en smak som tilltalar.

Betyg

Kaltenberg Oktoberfest upplevs obalanserad och har en smak som inte tilltalar. Lite tråkig doft är det allt också. Nja får bli min sammanfattning…

2/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *