×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Kaggen Double Oaked Stormaktsporter 2021

Kaggen Double Oaked Stormaktsporter 2021 är fantastiskt bra öl att dricka som sällskapsdryck. Ja den är som en efterrätt i sig självt.

Om ölen

Producent: Närke Kulturbryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: Imperial Porter.
Styrka: 11%.
Dryckens bäst före: Går inte att finna (provsmakas 31 december 2023).
Pris: 165,80 kr.
Serveringstemperatur: 14°C och uppåt.
Lagringsmöjlighet: Kan lagras.

Kaggen Double Oaked Stormaktsporter 2021 är fantastiskt bra.

Av alla versioner av Stormaktsporter som jag testat hittills från Närke Kulturbryggeri, så har alla varit fantastiska. Spana gärna in mina recensioner från bryggeriet som du hittar här. Men frågan är ju om Kaggen Double Oaked Stormaktsporter 2021 är lika fantastisk? Ja du har nog redan läst den inledande rubriken.

Utseende

Mörkt röd på gränsen till svart färg med brun skumkrona.

Doft

Maltig rostad ekfatlagrad doft av mörkt bröd, torkad frukt, lakrits, choklad, vanilj, kaffe, sojakaraktär, nötter, likörgodis samt en ton av alkohol. Alltså doften är komplex och rent ut sagt fantastisk. 

Smak

Maltig rostad ekfatslagrad smak av mörkt bröd, torkad frukt, lakrits, choklad, vanilj, kaffe, sojakaraktär, nötter, likörgodis samt ton av alkohol. Beskan är återhållsam med eftersmak av de smaker som återfinns i smakbilden. Smaken är otroligt bra.

Betyg

Kaggen Double Oaked Stormaktsporter 2021 är en fantastisk öl att dricka som sällskapsdryck. Alltså det är bara så man ska dricka den tycker jag. Eftersom den är som en eftersättsöl i sig självt. Ett mästerverk på flaska! När ska jag dricka nästa flaska? Jag har en kvar nämligen.

5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *