×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Jul Änna är faktiskt helt okej änna

Jul Änna är faktiskt helt okej öl änna. Sen får såklart Glenn Hysén ännu en gång tycka vad han vill.

Om ölen

Producent: Odd Island Brewing Co.
Land:
Sverige.
Ölstil: Märzen.
Styrka: 5,6%.
Burkens bäst före: September 2023 (provsmakas 26 november 2022).
Systembolagets beställningsnummer: 36850.
Pris: 29,10 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Jul Änna är faktiskt helt okej öl änna. Sen får såklart Glenn Hysén ännu en gång tycka vad han vill.

Jag har sedan tidigare recenserat Glenn Hyséns egna öl Gött Änna. Nu har han även en julöl och den smakar inte i närheten av en julöl enligt mig. Men det behöver den ju samtidigt inte göra heller, bara det smakar bra. Möjligtvis att karaktären av pomerans kan inge lite julkänsla kanske. Precis som med hans andra öl Gött Änna, så är Jul Änna också en helt okej öl.

Utseende

Jul Änna har en oklar gyllengul färg med smutsvit skumkrona.

Doft

Maltig doft av bröd, citruston, örter och ton som jag upplever är någon slags honungskaraktär.

Smak

Maltig smak av bröd, citruston, pomerans, örter och sötma som jag upplever är honung. Det finns en beska med eftersmak av de smaker som återfinns i smakbilden.

Betyg

Jul Änna är som sagt en helt ok öl att dricka som sällskapsdryck eller när du fixar till maten. Men den kan också pass att dricka till all sorts mat tänker jag. Där gör den sig nog som bäst tänker jag.

Men detta är som sagt en helt okej öl. Sen får min gode Glenn tycka vad han vill. Precis som alla ni andra. Men köper jag den igen? Alltså får jag den i handen så tackar jag inte nej. Men det är ingen öl som jag har högsta prioritet på att köpa igen. Men ser jag den framför mig i affären, så kan jag väl ta en burk bara för att jag ändå gillar Glenn. Alltså gillar du Glenn och hans goa humor, så är detta en öl att spana in bara för den sakens skull.

3/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *