×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Janne Shuffle är rockig öl för alla tungor

Janne Shuffle är rockig öl för alla tungor. Köp en burk för välgörenhet

Om ölen

Producent: Bryggverket.
Land:
Sverige.
Ölstil: India pale lager.
Styrka: 5,1%.
Burkens bäst före: Juni 2023 (provsmakas 11 augusti 2021).
Systembolagets beställningsnummer: 30696.
Pris: 29,90 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Janne Shuffle är rockig öl för alla tungor. Köp en burk för välgörenhet

Bryggverket producerade en öl vars namn anspelade tydligt på den svenske kända gitarristen Janne Schaffer. Så de frågade om lov. Janne gillade idén och han fick Lasse Åberg att designa burkens etikett och… Detta var ett utdrag från den text som går att läsa på burkens etikett. Alltså vill du läsa texten i sin helhet, så får du helt enkelt köpa en ölburk. Samtidigt skänker du en krona för varje köpt ölburk till J:son-stipendiet.

Utseende

Janne Shuffle har en något oklar gyllengul färg med smutsvit skumkrona.

Doft

Humlearomatisk tropisk doft av ananas och grapefrukt. Men det är även ljust bröd och en slags kryddig doft.

Smak

Humlearomatisk tropisk smak av ananas, grapefrukt, ljust bröd och även här en slags kryddighet. Det finns en markerad beska med eftersmak av de smaker som återfinns i smakbilden. Den är något tunn i smakbilden, men samtidigt lättsam också. 

Betyg

Janne Shuffle är trevlig öl att dricka som sällskapsdryck en varm sommardag eller när du fixar med maten. Denna kan du servera till grillat kött, hamburgare osv. Men köper jag den igen? Alltså jag kan köpa den för den goda sakens skull. Att den bidrar med välgörenhet lägger jag faktiskt på 0,25 i betyg. Annars hade den fått 3,25. Sen tycker jag att Janne Schaffer är en utmärkt gitarrist. Men det däremot ger inga extrapoäng i min betygsättning.

3,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *