×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Jämtlands Weiss President från Jämtlands Bryggeri

Jämtlands Weiss President från Jämtlands Bryggeri är en helt okej öl.

Om ölen

Producent: Jämtlands Bryggeri AB.
Land:
Sverige.
Ölstil: Hefeweizen.
Styrka: 5%.
Flaskans bäst före: Mars 2022 (provsmakas 18 september 2021).
Systembolagets beställningsnummer: 31696.
Pris: 24,90 kr.
Serveringstemperatur: 6°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Jämtlands Weiss President från Jämtlands Bryggeri är en helt okej öl.

Jämtlands Bryggeri tycker jag över lag framställer trevliga öler. Alltså ta gärna en titt på mina tidigare recensioner, efter att du läst klart denna. För här ska jag nu berätta om min upplevelse kring Jämtlands Weiss President. Det är en helt okej öl faktiskt. Men det är kanske ingen öl som får mig att hoppa av lycka.

Utseende

Jämtlands Weiss President från Jämtlands Bryggeri har en oklar gul färg med gräddvit skumkrona.

Doft

Maltig doft av ljust bröd, vetekrans, skumbanan, lite gräston, örter samt ton av något slags godis. Det är en trevlig doft.

Smak

Maltig smak av ljust bröd, vetekran och skumbanan. Beskan upplever jag är markerad med eftersmak av smakerna som återfinns. Långt bak I eftersmaken är det en smakkänsla av lösgodis tycker jag. Ja alltså när du ätit upp en seg råtta och känner eftersmaken. Men det är även en lite metallisk ton upplever jag i eftersmaken. Smaken är förhållandevis bra ändå, men lite tunn. Jag saknar lite kropp och fyllighet.

Betyg

Jämtlands Weiss President från Jämtlands Bryggeri kan drickas som sällskapsdryck eller till rustik mat av korv och fläsk. Men köper jag den igen? Det är ingen öl jag måste ha igen, så svaret blir nog nej. Men jag kan förstå om du gillar den. Förresten får jag den i handen, så kommer jag inte klaga heller.

3/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *