Jämtlands Julöl är en trevlig öl från Jämtlands Bryggeri. Drick den till julmaten eller som sällskapsöl och till jordnötter.

Jämtlands Julöl är en strong ale från Jämtlands Bryggeri. På bryggeriets hemsida skräder de inte med orden när det refererar till recensioner från 2016, som ger ölet nära på eller högsta betyg. Nu är vi i 2017 och jag vet inte om Jämtlands Bryggeri har förändrat receptet från förra året. Om vi tänker oss att de bibehållit det vinnande receptet på god julöl, ja då borde jag ha mycket fantastiska dofter och smaker att vänta mig. Eller?

Snabbfakta

Producent: Jämtlands Bryggeri AB
Land:
Sverige
Ölstil: Strong Ale
Styrka: 6,5%
Flaskans bäst före: Juni 2018 (provsmakas 17 november 2017)
Systembolagets beställningsnummer: 11382
Pris: 22,90 kr
Serveringstemperatur: 10°C – 13°C
Lagringsmöjlighet: Bör inte lagras.

Utseende

Mörk rödbrun färgad med beige skumkrona. Ser den julig ut? Det tycker jag den gör.

Doft

Frisk, söt och brödig doft med inlag av karamell, choklad, nötter, koriander och andra kryddor. Överlag en trevlig doft.

Smak

Frisk brödig smak med inslag av karamell, choklad, kaffe och nötter tillsammans med en trevlig beska och rostad smak.

Betyg

Jämtlands Julöl är på det stora hela en trevlig och smakrik julöl. Den kan du dricka som sällskapsöl eller till julbordet. Den passar även bra att dricka till jordnötter, vilket jag tycker återfinns i doften. Jag kan absolut tänka mig köpa Jämtlands Julöl igen och även rekommendera till andra. Är det då en julöl som får full pott? Det är i min mening en välsmakande julöl, men full poäng får den inte av mig.

3,75/5

Jämtlands Julöl är en trevlig öl från Jämtlands Bryggeri.