×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Jämtlands Belgian Dubbel

Jämtlands Belgian Dubbel från Jämtlands Bryggeri är mumsig öl öl att dricka som sällskapsdryck eller till ostar och charkuterier.

Om ölen

Producent: Jämtlands Bryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: Dubbel.
Styrka: 7%.
Bäst före: Maj 2024 (provsmakas 20 januari 2024).
Systembolagets beställningsnummer: 37230.
Pris: 27,40 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Jämtlands Belgian Dubbel från Jämtlands Bryggeri är mumsig öl.

Jämtlands Bryggeri tycker jag producerar trevliga öler. Ta gärna en titt på mina tidigare recensioner. Men här ska du få läsa vad jag tycker om bryggeriets Belgian Dubbel. Alltså jag har en förkärlek till belgisk öl och jag tycker bryggeriet har lyckats väl med att tillfredsställa mitt belgiska hjärta.

Utseende

Jämtlands Belgian Dubbel har en oklar rödbrun färg med lätt ljusbrun skumkrona.

Doft

Maltig jäst doft av torkad frukt, kryddor, choklad, nötter och mörkt bröd. Doften är komplex och trevlig.

Smak

Maltig jäst smak av torkad frukt, kryddor, choklad, nötter och mörkt bröd. Beskan är balanserad till smakbilden och eftersmaken är av de smaker som benämnts.

Betyg

Jämtlands Belgian Dubbel från Jämtlands Bryggeri är mumsig öl att dricka som sällskapsdryck eller till ostar. Den sistnämnda kombinationen med ost var trevlig när jag provade. Men fick även för mig att prova charkuterier och även den kombinationen passade fint.

4,25/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *