×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

J. Wakefield / Omnipollo Brush Imperial Stout

Om ölen

Producent: J. Wakefield / Omnipollo.
Land:
 USA / Sverige.
Ölstil: Imperial stout.
Styrka: 12%
Flaskans bäst före: September2020 (provsmakas 16 december 2017).
Systembolagets beställningsnummer: 11651.
Pris: 69 kr.
Serveringstemperatur: 12°C – 14°C
Lagringsmöjlighet: Kan lagras.

J. Wakefield / Omnipollo Brush Imperial Stout är choklad, kaffe, vanilj, hasselnötter, russin och chili på flaska.

Brush Imperial Stout är ett samarbete mellan amerikanska bryggeriet J. Wakefield och svenska Omnipollo. Själva ölet är framställt av det belgiska bryggeriet De Proefbrouwerij. Flaskans etikett har designats av Karl Grandin, som arbetar på Omnipollo. Etiketten föreställer som ni ser två st. kläckta ägg. Jag har svårt att se den kopplingen till ett öl. som enligt producenten ska dofta och smaka choklad, kaffe, vanilj, hasselnötter och chili. Kanske är det en kryptisk illustration som menar att två bryggerier kläckt en bra idé på en välsmakande öl? Hur det än är med den saken, så får väl ta fram kapsylöppnaren och ta reda på vad jag tycker.

Utseende

Mörk svart färg med mörkbrun skumkrona. Inga synliga bubblor när man vickar på glaset. Men dessa döljs nog väl av den svarta färgen.

Doft

Tydlig doft av choklad, kaffe, vanilj, hasselnötter, russin och chili. Trevlig doft där chilin dominerar mest.

Smak

Kraftig smak av kaffe, choklad, russin och vanilj sammanbakat med en chilihetta som sticker till. Det finns en bitter beska som utmärker sig och den tycker inte jag är så trevlig, samt att jag tycker chilin tar lite överhand. Doften är i min mening bättre än smaken.

Betyg

J. Wakefield / Omnipollo Brush Imperial Stout är en speciell smakupplevelse. Jag gillar doften men jag kan inte bestämma mig för vad jag tycker om smaken. Smaken av chili kombinerat med den bittra beskan gör den inte helt angenäm för mina smaklökar. Jag tror detta är en öl som gynnas av att få lagra till sig, så att främst chilihettan inte blir så påträngande som jag upplever den är nu. Det är dessutom en lite väl dyr flaska…

3,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *