×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Iron Maiden Trooper från Robinsons Brewery

Iron Maiden Trooper från Robinsons Brewery är en rätt så trevlig öl faktiskt.

Om ölen

Producent: Robinsons Brewery.
Land:
England.
Ölstil: Engelsk Pale Ale.
Styrka: 4,7%.
Flaskans bäst före: September 2022 (provsmakas 8 december 2021).
Systembolagets beställningsnummer: 88889.
Pris vid inköp: 23:90 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Iron Maiden Trooper från Robinsons Brewery är en rätt så trevlig öl faktiskt.

Är Iron Maiden Trooper från Robinsons Brewery en öl du ska dricka i samband med att du spelar bandets musik? Jodå det kan du allt göra tycker ja. Men såklart även i andra sammanhang. Nu får du ta och läsa vad jag tycker om denna hårdrocksöl. Lever den upp till samma nivå som bandets musik?

Utseende

Iron Maiden Trooper har en ljusare klar bärnstensfärg med smutsigt vit skumkrona.

Doft

Maltig doft av bröd, karamell och citruston.

Smak

Maltig smak av bröd, karamell, ton av citrus och någon slags kryddighet. Det finns en beska med lite besk eftersmak av de smaker som återfinns.

Betyg

Iron Maiden Trooper från Robinsons Brewery är ölen du dricker som sällskapsdryck. Men till mat kan grillat, hamburgare eller viss husmanskost som exempelvis pyttipanna eller fläsk med löksås passa tänker jag.

Köper jag den igen? Alltså jag specialbeställer den inte, men står den framför mig på hyllan så kan jag kanske ta en flaska eller två. Speciellt om jag ska på en hårdrocksfest, eller om jag bara vill dricka den en kväll när jag spelar Iron Maidens musik. Kanske ölen traskar upp ett snäpp i betyg vid just dessa två tillfällen?

Ska vi avrunda recensionen, så tycker jag det är en förhållandevis bra öl, men den når inte upp i samma kvalitet som bandet levererar med sin musik tycker jag. Men jag kan förstå att ölen har en skara med hängivna fans som skattar den högre än mig. Vi kan väl oavsett vara överens om att Iron Maiden är ett riktigt bra band?

3,25/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *