×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Irlbacher Volksfestbier från Irlbacher Schlossbrauerei

Irlbacher Volksfestbier från Irlbacher Schlossbrauerei passar bra till maten.

Om ölen

Producent: Irlbacher Schlossbrauerei.
Land:
Tyskland.
Ölstil: Märzen / Festbier.
Styrka: 5,6%.
Flaskans bäst före: Juli 2022 (provsmakas 12 september 2022).
Systembolagets beställningsnummer: 12687.
Pris vid inköp: 24,90 kr.
Serveringstemperatur: 8-10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Irlbacher Volksfestbier från Irlbacher Schlossbrauerei passar bra till maten.

Gillar du oktoberfestöl? Då ska du spana in Irlbacher Volksfestbier från Irlbacher Schlossbrauerei. Alltså detta är ingen öl som förändrar världen på något vis. Men den funkar att dricka som den är, eller till all sorts mat. När du läst klart denna recensionen, så får du gärna läsa mina andra recensioner av oktoberfestöl.

Utseende

Irlbacher Volksfestbier har en klar gyllengul färg med gräddvit skumkrona.

Doft

Maltig doft av knäckebröd, lite citruston, kryddig ton och även svag ton av honung. Det är en frisk doft. Men tycker det finns en liten uns förnimmelse av alkoholton.

Smak

Maltig smak av ljust bröd, lite citrus, kryddor och ton av honung. Det känns som om den skulle ha bryggts med ett mineralrikt vatten. Beskan är markerad med eftersmak av de smaker som återfinns. Det är en frisk och fyllig smak. Men det är även en liten uns av metallisk ton långt bak i eftersmaken.

Betyg

Irlbacher Volksfestbier är ölen att dricka som sällskapsdryck eller till all sorts mat. Exempelvis en räkmacka eller till silltallriken. Men köper jag den igen? Alltså det kan jag nog tänka mig att göra. Kommer du på min egna anordnade oktoberfest?

3,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *