×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Innis & Gunn Islay Whisky Cask Beer Laphroaig

Innis & Gunn Islay Whisky Cask Beer Laphroaig Limited Edition har tydlig doft och smak av fatlagrad whisky.

Om ölen

Producent: Innis & Gunn.
Land:
England.
Ölstil: Amber ale.
Styrka: 7,4%.
Flaskans bäst före: Mars 2024 (provsmakas 15 maj 2023).
Systembolagets beställningsnummer: 11705.
Pris vid inköp: 44,90 kr.
Serveringstemperatur: 10°C – 12°C.
Lagringsmöjlighet: Ska prova att lagra en flaska.

Innis & Gunn Islay Whisky Cask Beer Laphroaig Limited Edition har tydlig doft och smak av fatlagrad whisky.

Nu ska ni få läsa om en öl som jag tycker är lite häftig ändå. Innis & Gunn Islay Whisky Cask Beer Laphroaig Limited Edition har tydliga doft- och smaknyanser av fatlagrad rökig whisky från just Laphroaig. Jag gillar deras whisky och kombinationen med en amber ale från Innis & Gunn gör inte saken sämre. Men detta är verkligen inte en öl för alla tänker jag. Vill du läsa fler recensioner från Innis & Gunn, så finns dom samlade här.

Utseende

Innis & Gunn Islay Whisky Cask Beer Laphroaig har en mörkt röd färg med lätt ljusbrun skumkrona.

Doft

Maltig lite spritig fatlagrad trädoft av whisky, tobak, torkad frukt, torv, choklad och charkuterier.

Smak

Maltig tydligt fatlagrad träsmak av whisky, tobak, torkad frukt, rökighet, torv, charkuterier och choklad. Det finns en liten beska med fatlagrad eftersmak av bland annat whisky, rökighet och charkuterier. Men tycker även det finns en chokladsmak i eftersmaken. Ölet ger en lite sockrig munkänsla.

Betyg

Innis & Gunn Islay Whisky Cask Beer Laphroaig Limited Edition är en trevlig och annorlunda öl att dricka som sällskapsdryck. Det är väl så jag vill dricka den. Men till ostar och charkuterier är inte dumt heller när jag provar. Alltså det är riktigt gott faktiskt. Kombinationen med rostbiff var magisk. Jag gillar laphroaig och dess smak, det är en av mina favoritwhiskys. Kul att någon gjort en öl från deras fat. Nog känner jag den fatlagrad tonen av whisky samt rökigheten.

Men köper jag den igen? Ja men jag ska faktiskt köpa en flaska och lagra den var det tänkt. Se hur den utvecklas med tiden. Nu är den lite vild i doft- och smakbilden. Jag tänker den kan lugna ner sig med lagring. Men den är häftigt och jag gillar den! Men detta är verkligen inte en öl för alla. Gillar man inte rökig whisky så ska man nog inte prova denna ölen.

4/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *