Ichnusa Anima Sarda är en helt okej öl. Men inte mer än så.

Ichnusa Anima Sarda är ett varuprov. SpoilConcept har skickat en flaska för smakprov, men har inte sponsrat denna recension på något vis och åsikterna är helt och hållet mina egna. På frågor & svar hittar du mer information.

Ichnusa Anima Sarda bryggs av Heineken Italia. Den är en öl av stilen ljus lager. Hur smakar den egentligen? Helt okej kan jag tycka, även om inte jag köper den igen. Men får jag den i handen, så klagar jag inte heller.

Snabbfakta

Producent: Ichnusa (Heineken Italia).
Land:
Italien.
Ölstil: Internationell stil.
Styrka: 4,7%.
Flaskans bäst före: December 2019 (provsmakas 4 maj 2019).
Systembolagets beställningsnummer: 1407.
Pris vid inköp: 14,90 kr.
Serveringstemperatur: 4°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Utseende

Klar gyllengul färg med gräddvit skumkrona.

Doft

Frisk maltig doft av ljust bröd, kex, kryddor, koriander och hint av honung. Det finns en liten sur doft som jag hade önskat inte fanns där.

Smak

Frisk söt maltig smak av ljust bröd, kryddor och honung med markerad beska. Smaken är okej, men jag gör inga volter av lycka.

Betyg

Ichnusa Anima Sarda är en helt okej öl att dricka som sällskapsdryck eller till husmanskost, räkmackan eller till grillad mat. Jag dricker den nog hellre till mat, men den kan allt slinka ner en riktigt varm sommardag i skuggan. Köper jag den igen? Det tror jag faktiskt inte, men jag kan tänka mig att den kan uppskattas av många.

3/5

Ichnusa Anima Sarda är en helt okej öl. Men inte mer än så.