×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Ichnusa Anima Sarda är en helt okej öl

Ichnusa Anima Sarda är en helt okej öl. Men inte mer än så.

Om ölen

Producent: Ichnusa (Heineken Italia).
Land:
Italien.
Ölstil: Internationell stil.
Styrka: 4,7%.
Flaskans bäst före: December 2019 (provsmakas 4 maj 2019).
Systembolagets beställningsnummer: 1407.
Pris vid inköp: 14,90 kr.
Serveringstemperatur: 4°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Ichnusa Anima Sarda är en helt okej öl. Men inte mer än så.

Ichnusa Anima Sarda bryggs av Heineken Italia. Den är en öl av stilen ljus lager. Hur smakar den egentligen? Helt okej kan jag tycka, även om inte jag köper den igen. Men får jag den i handen, så klagar jag inte heller.

Utseende

Klar gyllengul färg med gräddvit skumkrona.

Doft

Frisk maltig doft av ljust bröd, kex, kryddor, koriander och hint av honung. Det finns en liten sur doft som jag hade önskat inte fanns där.

Smak

Frisk söt maltig smak av ljust bröd, kryddor och honung med markerad beska. Smaken är okej, men jag gör inga volter av lycka.

Betyg

Ichnusa Anima Sarda är en helt okej öl att dricka som sällskapsdryck eller till husmanskost, räkmackan eller till grillad mat. Jag dricker den nog hellre till mat, men den kan allt slinka ner en riktigt varm sommardag i skuggan. Köper jag den igen? Det tror jag faktiskt inte, men jag kan tänka mig att den kan uppskattas av många.

3/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *