×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Houblon Chouffe IPA från Brasserie d’Achouffe

Houblon Chouffe IPA från Brasserie d’Achouffe är inte packad med tropisk doft och smak.

Om ölen

Producent: Brasserie d’Achouffe (Duvel Moortgat).
Land:
Belgien.
Ölstil: India pale ale.
Styrka: 9%.
Flaskans bäst före: Februari 2024 (provsmakas 18 mars 2023).
Systembolagets beställningsnummer: 89181.
Pris: 34,90 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ingen öl som jag skulle lagra.

Houblon Chouffe IPA från Brasserie d’Achouffe är inte packad med tropisk doft och smak.

Jag blev inte riktigt klok på Houblon Chouffe IPA från Brasserie d’Achouffe. Jag brukar vanligtvis inte ha några jätteproblem att identifiera smaker, men här fick jag en utmaning. Efter att ha antecknat klart min upplevelse, så passade jag på att se vad andra tycker och tänker. Alltså det är verkligen blandade upplevelser kring doft och smak. Eftersom detta är en typisk öl som där folk kommer uppleva olika nyanser. Det är naturligtvis inget fel med det. Men här kan du läsa vad jag upplever i alla fall. Du som provat den, håller du med mig eller tycker du annorlunda? Läs gärna mina tidigare recensioner från Brasserie d’Achouffe, efter att du läst klart denna.

Utseende

Houblon Chouffe IPA har en oklar gyllengul färg med gräddvit skumkrona.

Doft

Jäst fruktig doft av ananas, skumbanan, fruktig isglass och någon slags ton av citron.

Smak

Jäst fruktig ton av skumbanan, citron, en kryddighet och ton av alkohol. Det finns en beska med lite pepprig eftersmak av de smaker som återfinns i smakbilden.

Betyg

Houblon Chouffe IPA från Brasserie d’Achouffe är en trevlig öl att dricka som sällskapsdryck. Till mat vet jag inte riktigt vad den kan passa till. Men köper jag den igen? Alltså ser jag den framför mig på hyllen, så kan jag väl ta en flaska någon gång då och då. Men det är väl ingen öl som jag specialbeställer. Även om doft och smak är svår att sätta, så är det ändå en trevlig öl. Jag hade dock viljat tona ner alkoholhalten en smula.

3,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *