×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Hopback Golden Ale från O/O Brewing

Hopback Golden Ale från O/O Brewing är en smakfull öl. Denna dricker du som sällskapsdryck eller till rätter av anka eller kyckling.

Om ölen

Producent: O/O Brewing.
Land:
Sverige.
Ölstil: Blond ale.
Styrka: 4,5%.
Flaskans bäst före: September 2023 (provsmakas 6 november 2022).
Systembolagets beställningsnummer: 1576.
Pris vid inköp: 19,90 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Hopback Golden Ale från O/O Brewing är en smakfull öl.

Vill du läsa mina tidigare recensioner från O/O Brewing, så hittar du dom här. Men först ska du läsa vad jag tycker om Hopback Golden Ale.

Utseende

Hopback Golden Ale från O/O Brewing har en något oklar gyllegul färg med gräddvit skumkrona.

Doft

Maltig doft av ljust bröd, citrustoner av ananas samt grapefrukt. Men det är även en slags kryddighet i doften. Tycker mig även finna att det är en lite parfymig doftkänsla.

Smak

Maltig smak av ljust bröd, citrustoner av ananas och grapefrukt. Precis som med doften, så upplever jag även en slags kryddig ton i smakbilden. Det finns en markerad beska med eftersmak av de smaker som återfinns i smakbilden. Men jag kan inte låta bli att föra tankarna mot en slags blommig känsla längre bak i smakbilden. Det är en lättsam smak.

Betyg

Hopback Golden Ale från O/O Brewing är en smakfull öl tycker jag. Gillar de tydliga citrustonerna. Denna dricker du som sällskapsdryck. Till mat tänker jag att rätter av kyckling och anka kan passa. Men köper jag den då igen? Alltså det är väl ingen öl jag specialbeställer. Men ser jag den framför mig på hyllan, så kan jag ta en burk emellanåt.

3,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *