×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Holba Serak från Pivovar Holba är en besk upplevelse

Holba Serak från Pivovar Holba är en besk upplevelse.

Om ölen

Producent: Pivovar Holba.
Land:
Tjeckien.
Ölstil: Pilsner.
Styrka: 4,7%.
Burkens bäst före: Maj 2021 (provsmakas 11 augusti 2018).
Systembolagets beställningsnummer: 1313.
Pris: 9,90 kr.
Serveringstemperatur: 4°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Holba Serak från Pivovar Holba är en besk upplevelse.

Då var det dags att test en öl från Systembolagets fasta sortiment. Det är tjeckiska Holba Serak från Pivovar Holba. Även om Systembolaget har ett brett utbud, så är merparten inget som imponerar något större. Holba Serak är väl ingen totalkatastrof, men jag hade nog hellre sett någon annan kul öl här. Eftersom den inte bidrar med något speciellt nytt eller spännande i doft och smak. Men det är ju min personliga åsikt. Jag kan förstå om den uppskattas av många. Men var den tvungen att vara så besk?

Utseende

Klar gyllengul färg med med smutsvit skumkrona som snabbt tunnas ut.

Doft

Maltig doft av knäckebröd, svag citruston och ton av vad jag uppfattar som honung. Det är en enkel doft och det doftar lite som att gå in på en pizzeria faktiskt.

Smak

Maltig smak av knäckebröd, ton av citrus, örter och lite honung med markerad beska och besk eftersmak av knäckebröd. Beskan tar lite väl överhand kan jag tycka samt att den även tar överhand i eftersmaken och återfinns länge i eftersmaken.

Betyg

Då var det dags att summera. Holba Serak tycker jag är en helt okej öl att dricka som sällskapsdryck en varm sommardag, eller efter att ha klippt gräsmattan. Till middagen tänker jag den passar till husmanskost. Men köper jag den igen? Alltså det lär nog inte ske faktiskt, även om det inte är någon total katastrof vi pratar om. Men varför är den så besk?

2,5/5

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *