×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Hofbräu Oktoberfestbier är helt okej oktoberfestöl

Hofbräu Oktoberfestbier är helt okej oktoberfestöl. Men jag köper den antagligen inte igen.

Om ölen

Producent: Staatliches Hofbräuhaus in München.
Land:
Tyskland.
Ölstil: Märzen.
Styrka: 6,3%.
Flaskans bäst före: Juli 2020 (provsmakas 6 september 2019).
Systembolagets beställningsnummer: 11298.
Pris vid inköp: 23,90 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Hofbräu Oktoberfestbier är helt okej oktoberfestöl. Men jag köper den antagligen inte igen.

När jag skriver denna recensionen om Hofbräu Oktoberfestbier, då är vi redan i december månad. När jag provade den i september, då var det dessutom före oktober månad. Det blir inte många rätt, om tanken är att dricka den i just oktober månad. men det kommer ju ett nytt oktober nästa år. Men då är det inte troligt att jag dricker denna öl.

Utseende

Klar gyllengul färg med smutsvit skumkrona.

Doft

Jag upplever en maltig doft av knäckebröd, brödkryddor och ton av honung med Hofbräu Oktoberfestbier. Det finns även en lite sur ton i doften som jag inte riktigt kan förlika mig med.

Smak

Maltig frisk smak av knäckebröd, brödkryddor och honung med markerad beska och söt eftersmak av honung och knäckebröd. jag upplever även en liten metallisk ton i smaken.

Betyg

Hofbräu Oktoberfestbier är en rätt så trevlig och balanserad öl att dricka som sällskapsdryck. men den passar även till husmanskost eller rätter av korv och surkål. Frågan är dock om jag köper den igen? Det är i sak inget fel på smaken, bortsett från den lite sura doften och metalliska smaken. Men jag köper den antagligen inte igen. Men är det ett speciellt tillfälle där oktoberölfest ska drickas och den finns lätt tillgänglig, ja då kan jag köpa den bara för att.

3,25/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *