×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Hobgoblin Ruby från Wychwood Brewery

Hobgoblin Ruby från Wychwood Brewery är en helt okej öl, men inte mer än så om ni frågar mig.

Om ölen

Producent: Wychwood Brewery.
Land:
England.
Ölstil: Extra Special Bitter.
Styrka: 5,2%.
Flaskans bäst före: Maj 2021 (provsmakas 28 juli 2020).
Systembolagets beställningsnummer: 1217.
Pris vid inköp: 24,90 kr.
Serveringstemperatur: 10°C – 12°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Hobgoblin Ruby från Wychwood Brewery är en helt okej öl, men inte mer än så om ni frågar mig.

Hobgoblin Ruby från Wychwood Brewery är en av många standardöler, som mig veterligen finns på de flesta Systembolag. Jag tycker Systembolaget har ett stort och brett utbud, men jag tycker inte deras standardsortiment håller den högsta klassen alla gånger. Hobgoblin Ruby är absolut ingen katastroföl, men samtidigt inte någon fantastisk öl heller.Den har intressanta dofter och smaker, men på det stora hela så ger den inga bestående intryck.

Utseende

Oklar rödbrun på gränsen till svart färg med smutsbrun skumkrona.

Doft

Maltig bränd doft av choklad, kaffe, vanilj, karamell och torkad frukt. Den doftar som en okomplex stout av det enklare slaget.

Smak

Maltig bränd rostad smak av rågbröd, kaffe, choklad, torkad frukt, karamell med markerad beska och bränd eftersmak av kaffe, choklad och torkad frukt. Det är en lätt smak, men samtidigt lite mastig också. Det blir nästan lite som att dricka en stout modell light. Men nu är det faktiskt en extra special bitter och inget annat.

Betyg

Hobgoblin Ruby från Wychwood Brewery dricker du som sällskapsdryck eller till efterrätt av choklad. Att servera den till en bit ost passar också bra. Köper jag den igen? Nej det lär nog faktiskt inte ske, eftersom det är ingen öl som ger några bestående intryck. Fuller’s ESB tycker jag är en bättre öl av denna stil.

3/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *