×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Hitachino Nest White Ale är nej tack på flaska

Hitachino Nest White Ale är nej tack på flaska. Ännu en gång.

Om ölen

Producent: Kiuchi Brewery.
Land:
Japan.
Ölstil: Witbier.
Styrka: 5,5%.
Flaskans bäst före: Maj 2019 (provsmakas 26 december 2018).
Pris vid inköp: 5 €.
Serveringstemperatur: Ska inte serveras alls.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Hitachino Nest White Ale är nej tack på flaska. Ännu en gång.

När jag öppnar kapsylen på Hitachino Nest White Ale, så har jag inga höga förhoppningar. De öl jag tidigare testat från bryggeriet, har varit totala katastofer. Med White Ale finns det faktiskt något som stavas smak, men den är trots det inte god. Jag försöker verkligen gilla den…

Utseende

Något oklar gyllengul färg med gräddvit skumkrona.

Doft

Maltig doft av bröd och kryddor sammanbakat med en allmänt otrevlig doft, som inte är speciellt fräsch och inbjudande.

Smak

Söt smak av ljust bröd och kryddor med påtaglig ihållande beska. Smakerna till trotts, så smakar den ändå illa. Det finns någon odefinierbar smak som jag verkligen inte gillar.

Betyg

Hitachino Nest White Ale den bästa öl jag hittills jag testat från bryggeriet. Den får pluspoäng för att det äntligen går att finna några vettiga smaknyanser. Men den är trots det ändå inte god, för något har de tryckt i ölen som ger en påtagligt dålig smak. Denna vill jag inte dricka som sällskapsdryck eller till mat. Vill inte köpa den igen och som med deras tidigare öler, så åkte den ner i vasken. Jag har ännu en gång fått be vasken om ursäkt.

1/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *