×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Hitachino Nest Red Rice Ale är ölen från rymden

Hitachino Nest Red Rice Ale är ölen från rymden levererad av ett ufo.

Om ölen

Producent: Kiuchi Brewery.
Land:
Japan.
Ölstil: Japansk ale.
Styrka: 7%.
Flaskans bäst före: September 2019 (provsmakas 26 december 2018).
Pris vid inköp: 5,10 €.
Serveringstemperatur: Ska inte serveras alls.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Hitachino Nest Red Rice Ale är ölen från rymden levererad av ett ufo.

När jag öppnar kapsylen på Hitachino Nest Red Rice Ale, så svämmar ölen över i samma fart som en avloppsläcka. Detta bådar vanligtvis inte gott. Det finns inga ord som kan beskriva hur katastrofalt detta ölet är. Uppenbarligen ska den vara bryggd med bland annat fermenterad sake-jäst och rött ris. Antagligen är det för att göra det ännu värre.

Utseende

Oklar rödbrun färg med smutsvit tjock skumkrona som snabbt tunnas ut.

Doft

Märklig jäst unken doft av kokt ris, kärnor och någon odefinierbar frukt. Det doftar bara konstigt och det är en svårdefinierad doft. Jag gillar inte doften någon stans.

Smak

Jäst märklig smak av något som jag antar är frukt och charkuteri av skämd rökt korv med neutral beska. Det är som att dricka något som anlänt från yttre rymden i ett ufo. Fast nu är den från Japan trots allt, så jag kan inte beskylla utomjordingarna denna gång. Det är sammanfattningsvis ingen smak som jag gillar alls. Usch.

Betyg

Hitachino Nest Red Rice Ale vill jag inte dricka som sällskapsdryck eller till mat. Den har en märklig smak av odefinierbar frukt, samt konstig smak av rökt charkuteri. Den har en vedervärdig eftersmak som håller i sig länge i munnen. Nej denna ölen klarar jag inte av att dricka upp.

0/5

2 kommentarer

  1. Lucia skriver:

   Jag blev tipsad om denna ölen av en kompis från Skottland, i min nyfikenhet så googlade jag på den och hittade denna blog-posten högt i resultatlistan. Jag måste säga att jag skrattade åt hur vedervärdig du fann den, haha! Nu är jag än mer intresserad av att testa den!

   1. Johan Linnarsson skriver:

    När du testat den, så får du skriva hur du upplevde den. Kanske du rent ut av älskade den? Mina recensioner är inte ett facit som alla ska förhålla sig till. Det är bara min personliga åsikt. 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *