×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Hitachino Nest Espresso Stout är misslyckad öl

Hitachino Nest Espresso Stout är misslyckad öl. Det smakar inte bra.

Om ölen

Producent: Kiuchi Brewery.
Land:
Japan.
Ölstil: Imperial stout.
Styrka: 7%.
Flaskans bäst före: Februari 2019 (provsmakas 26 december 2018).
Pris vid inköp: 5,30 €.
Serveringstemperatur: Ska inte serveras alls.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Hitachino Nest Espresso Stout är misslyckad öl. Det smakar inte bra.

Jag har verkligen ingen positiv bild av öl från Kiuchi Brewery. Hitachino Nest Espresso Stout är ett bra försök till imperial stout, men som ändå misslyckades. Precis som tidigare testade öl, så smakar det inte bra.

Utseende

Svart färg med ljusbrun skumkrona.

Doft

Rostad lite bitter söt doft av kaffe, choklad, russin och vanilj. Det är även en lite nötig ton. Det är en rätt så trevlig doft. Äntligen något som doftar bra från Kiuchi Brewery.

Smak

Rostad maltig bitter smak av kaffe och choklad med en påtaglig beska. Den smakar nästan som att man initialt tänkt sig att brygga en lager, men ändrade sig under bryggprocessen och istället framställde en Stout. Märklig smakupplevelse. Eftersmaken är ihållande bitter och besk med ton av torkad frukt och det gör den inte mer angenäm i sin smak. Det finns även en alkoholbränna.

Betyg

Hitachino Nest Espresso Stout är inte speciellt god alls. Inte ens en imperial stout kunde de framställa på ett värdigt sätt. Det är synd att det inte är någon bra smak, för doften är inte så dum faktiskt. Den ihållande bittra och beska eftersmaken gör den inte angenäm. Det är ett bra försök till en imperial stout, som ändå misslyckades. Nej även denna ölen hamnade i vasken och även denna gången fick jag be vasken om ursäkt.

1,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *