×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Herrnbräu Hefe Weißbier Hell

Herrnbräu Hefe Weißbier Hell är välsmakande veteöl.

Om ölen

Producent: Herrnbräu GmbH.
Land:
Tyskland
Ölstil: Hefeweizen.
Styrka: 5,4%.
Flaskans bäst före: Juni 2023 (provsmakas 20 juli 2022).
Systembolagets beställningsnummer: 1281.
Pris vid inköp: 19,60 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Herrnbräu Hefe Weißbier Hell är välsmakande veteöl.

Videon ovan är hämtad från min julkalender jag gjorde 2022.
Prenumerera gärna på min YouTube-kanal.

Det är inte första gången jag testar veteöl här på Ölbloggen. Men det är första gången jag testar veteöl från det tyska bryggeriet Herrnbräu. Faktum är att jag inte testat någon öl från dem, men här ska jag definitivt försöka testa fler. Du kommer hitta alla samlade recensioner från bryggeriet här. Men nu ska du läsa vidare kring mina intryck om denna välsmakande öl.

Utseende

Herrnbräu Hefe Weißbier Hell har en jäst doft av ljust bröd, vetekrans, skumbanan, vetebröd, örter, gräs och honung. Det är en trevlig doft.

Doft

Jäst doft av ljust bröd, vetekrans, skumbanan, vetebröd, örter, gräs och honung. Det är en trevlig och balanserad doft tycker jag.

Smak

Jäst smak av ljust bröd, vetekrans, skumbanan, örter, honung samt en gräsighet. Det finns en beska med eftersmak av de smaker som återfinns i smakbilden.

Betyg

Herrnbräu Hefe Weißbier Hell är trevlig öl att dricka som sällskapsdryck eller till rustika rätter av korv och fläsk. Men en räkmacka borde va en fin kombination eller att servera den grillad lax. Eller varför inte fish and chips? Men köper jag den då igen? Alltså det kan jag absolut tänka mig att göra. Eftersom den är riktigt trevlig faktiskt.

4/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

1 kommentar

    1. Rickard Lindholm skriver:

      Jag gillar också denna. En god och törstsläckande veteöl. Jag har den när jag grillar ibland en varm sommardag.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *