×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Heksekunst från Ego Brygghus har intressant doft och smak

Heksekunst från Ego Brygghus har intressant doft och smak som tilltalar mig.

Om ölen

Producent: Ego Brygghus AS.
Land:
Norge.
Ölstil: Norsk traditionsöl.
Styrka: 6%.
Flaskans bäst före: Maj 2020 (provsmakas 31 augusti 2019).
Pris vid inköp: 47,90 NOK.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Heksekunst från Ego Brygghus har intressant doft och smak som tilltalar mig.

Ölbloggen goes Norway del 3. Heksekunst från Ego Brygghus är en intressant öl. Av vad jag förstår det, så är det en öl av stilen norsk traditionsöl. Jag har aldrig provat denna stilen tidigare, men det är en intressant doft och smak som möter mig. Det är lite som att dricka en belgisk öl, med sina karakteristiska dofter och smaker. Eftersom det finns inslag av tropiska toner, bidrar det till en än mer intressant upplevelse. Nu vet jag inte hur andra öler av stilen norsk traditionsöl smakar, men jag blir faktiskt nyfiken på att testa fler.

Utseende

Heksekunst har en oklar gul färg med gräddvit skumkrona.

Doft

Jäst doft av vete, havre, lada, gräs och örter. Det doftar som en belgisk öl, med skillnaden att den är bryggd i Norge. Eftersom det även finns en tropisk ton av ananas, så bidrar det till att den på det stora hela doftar det trevligt.

Smak

Jäst smak av vete, havre, gräs, örter och tropisk smak av ananas och citrus med markerad beska och söt trevlig eftersmak. Den smakar för mig annorlunda och dessutom bra. En intressant smak helt enkelt.

Betyg

Heksekunst från Ego Brygghus är trevlig öl att dricka som sällskapsdryck eller till mat som asiatiskt eller hamburgare. Köper jag den igen? Det kan jag faktiskt tänka mig att göra.

3,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *