×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Harpoon Big League från Harpoon Brewery

Harpoon Big League från Harpoon Brewery är en helt okej DIPA, men inte mer än så om ni frågar mig.

Om ölen

Producent: Harpoon Brewery.
Land:
Sverige.
Ölstil: Dubbel IPA.
Styrka: 7,5%.
Burkens bäst före: Oktober 2022 (provsmakas 2 juli 2021).
Systembolagets nr: 1036.
Pris vid inköp: 26,90 kr.
Serveringstemperatur: 10°C – 12°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Harpoon Big League från Harpoon Brewery är en helt okej DIPA, men inte mer än så om ni frågar mig.

När jag skriver denna recension, så är Harpoon Big League från Harpoon Brewery en nyhet på Systembolaget. Det är en öl av stilen DIPA och erhåller därmed tropisk doft och smak. Alltså den är som ni kan läsa i den inledande rubriken en helt okej öl. Men jag måste inte köpa den igen. Tror jag.

Utseende

Harpoon Big League har en oklar gyllengulorange färg med vit tjock porös skumkrona som har inslag av en gul färgton. Den ser inbjudande ut.

Doft

Humlearomatisk tropisk doft av ananas, spadet av fruktcocktail på burk, grapefrukt, citrusskal och sockerkaka indränkt i alkohol. Det är en ton av alkohol i doften. Men jag får även en syntetisk doftkänsla av skurmedel.

Smak

Humlearomatisk tropisk smak av ananas, spadet av fruktcocktail på burk, tallbarr och grapefrukt. Beskan är markerad med besk eftersmak av tropisk frukt. Tonen av alkohol gör sig påmind i eftersmaken.

Betyg

Harpoon Big League passar att dricka främst som sällskapsdryck enligt mig. Tonen av alkohol kombinerat med lång efterbeska drar ner betyget något. Alltså det är inte den bästa DIPA jag druckit, men samtidigt inte den sämsta heller. Men köper jag den igen? Antagligen gör jag inte det, men helt säker är jag inte. Alltså får jag den i handen så klagar jag inte heller. Jag nämnde förövrigt att det finns en doftkänsla av skurmedel. Det är inte helt ovanligt på IPA med dess inriktningar. Men det är bara något jag noterar, men samtidigt ignorerar. Alltså är det inget som påverkar betyget

3,25/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *