×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Hansa Sterkøl från Hansa Borg Bryggerier

Hansa Sterkøl från Hansa Borg Bryggerier är ingen trevlig öl och jag ångrar köpet.

Om ölen

Producent: Hansa Borg Bryggerier.
Land:
Norge.
Ölstil: Dortmunder.
Styrka: 6,5%.
Burkens bäst före: Juni 2020 (provsmakas 13 september 2019).
Pris vid inköp: 49,90 nok.
Serveringstemperatur: 4°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Hansa Sterkøl från Hansa Borg Bryggerier är ingen trevlig öl och jag ångrar köpet.

Hansa Sterkøl från Hansa Borg Bryggerier är öl av stilen dortmunder. Det finns inga höga förväntningar när jag öppnar burken och det är ju precis den attityden jag inte ska ha. Nu infann sig ändå den låga förväntningen och den visade sig införlivas. Det är ingen katastroföl vi pratar om här, men speciellt god tycker jag inte den är. Speciellt inte med tanka på det höga priset jag betalade för den i Norge. Jag skulle faktiskt valt någon annan norsk öl, när jag köpte den på en kort norgevisit hos Vinmonopolet.

Utseende

Hansa Sterkøl har en ljusare bärnstensfärg med gräddvit skumkrona.

Doft

Här upplever jag en maltig doft av knäckebröd och ton av karamell och ton av någon frukt. Det är en stickig doft och den upplevs inte balanserad.

Smak

Vad gäller smaken så är det en maltig ton av knäckebröd och karamell. Beskan är markerad och eftersmaken är lite söt med ton av karamell. Det finns även en smaknyans av alkohol som gör sig påmind. Smaken är på det stora hela inte balanserad och samtidigt inte speciellt trevlig

Betyg

Hansa Sterkøl från Hansa Borg Bryggerier dricker du främst till mat som husmanskost. Som sällskapsdryck är den inte jättetrevlig att dricka, speciellt inte eftersom det finns så mycket annan bra öl för betydligt lägre pris. På det stora hela är detta öl nej tack på burk och jag vill faktiskt inte dricka den till mat heller när jag tänker efter. Jag ångrar köpet, eftersom det fanns annan norsk öl som hade varit lite intressantare att testa.

2/5

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *