×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Hamnvik Hefeweizen från Nynäshamns Ångbryggeri

Hamnvik Hefeweizen från Nynäshamns Ångbryggeri är en helt okej öl.

Om ölen

Producent: Nynäshamns Ångbryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: Hefeweizen.
Styrka: 5,3%.
Flaskans bäst före: November 2020 (provsmakas 11 augusti 2018).
Systembolagets beställningsnummer: 11232.
Pris vid inköp: 32,70 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Hamnvik Hefeweizen från Nynäshamns Ångbryggeri är en helt okej öl.

Det är alltid trevligt att testa öl från Nynäshamns Ångbryggeri, eftersom de vanligtvis håller en hög lägstanivå. Vill ni läsa mina tidigare recensioner, så hittar ni dom här. Men här ska vi lägga fokuset på Hamnvik Hefeweizen. Precis som bryggeriets andra öler, så är den döpt efter ett närbeläget område. Men hur smakar den egentligen? Det är i sak inget fel på ölen, men det är kanske inte en av deras bättre öler om ni frågar mig. Men jag kan absolut förstå att den kan ha ett gäng hängivna fans.

Utseende

Oklar gul färg med gräddvit bubblig skumkrona som snabbt tunnas ut.

Doft

Tycker det är en jäst doft av vetebröd, vetekrans, skumbanan, gräs, örter och tuggummi. Tycker mig även finna en ton av citrus. På det stora hela så är det en trevlig doft.

Smak

Upplever en jäst smak av vetebröd, vetekrans, skumbanan, gräs, örter och ton av citrus med markerad beska och eftersmak av nämnda smaker. Får en smaknyans av tuggummi i eftersmaken.

Betyg

Hamnvik Hefeweizen från Nynäshamns Ångbryggeri passar att dricka som sällskapsdryck en varm sommardag, eller till grillat kött och hamburgare. Eller varför inte fläsk och raggmunk? Köper jag den igen är den ständigt återkommande frågan? Det är inget fel på smaken, men den blir lite tradig i längden kan jag tycka. Jag vill med andra ord inte dricka två flaskor av den. Så mitt svar blir ett nej. Får jag den serverad, så kommer jag inte att tacka nej. För det är ju inget bottennapp vi pratar om här. Den lämpar sig bäst till mat tycker jag.

3,25/5

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *