×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Halo Sour från Nya Carnegiebryggeriet

Halo Sour från Nya Carnegiebryggeriet smakar koncentrerad syrlig saft.

Om ölen

Producent: Nya Carnegiebryggeriet.
Land:
Sverige.
Ölstil: Övrig öl.
Styrka: 4,5%.
Flaskans bäst före: Juli 2021 (provsmakas 9 januari 2020).
Systembolagets beställningsnummer: 31217.
Pris vid inköp: 27,90 kr.
Serveringstemperatur: 4°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Halo Sour från Nya Carnegiebryggeriet smakar koncentrerad syrlig saft.

Den enda tidigare ölen jag recenserat från Nya Carnegiebryggeriet är Halvljus. Alltså den ölen var helt okej ändå. Men nu är det då dags att recensera en till öl från bryggeriet. Det är en syrlig öl som heter Halo Sour. Vad tycker jag då om den?

Utseende

Oklar mörkröd färg med lätt rosa skumkrona.

Doft

Doft av koncentrerad syrlig saft av hallon och citron. Men mest är det hallon som finns i doften. Det är en enkelspårig doft.

Smak

Syrlig smak av hallon och ton av citron. Alltså det är som att dricka koncentrerad syrlig saft. Precis som med doften så är det en enkelspårig smak. Samtidigt ger ölet en muntorrhet. Den blir lite mastig att dricka i längden.

Betyg

Halo Sour från Nya Carnegiebryggeriet passar att dricka som sällskapsdryck eller aperitif. Men det är ingen öl jag vill dricker till mat. Köper jag den då igen? Det lär nog inte ske. Men jag kan förstå om den kan uppskatta av många. För mig är det för mycket koncentrerad saftkänsla över både doft och smak.

2,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *