×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

HaandBryggeriet / Stone / BrewDog Inferno IPA

HaandBryggeriet / Stone / BrewDog Inferno.

Om ölen

Producent: HaandBryggeriet
Land:
Norge
Ölstil: Imperial IPA
Styrka: 10,0%
Flaskans bäst före: Juni 2018 (provsmakas 11 augusti 2017)
Systembolagets beställningsnummer: 11613
Pris: 39,90 kr
Serveringstemperatur: 10°C – 12°C
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras. Drick omgående.

HaandBryggeriet / Stone / BrewDog Inferno är ölen som kombinerar tropiska dofter med smak av frukt och tallbarr. Vad tycker jag egentligen om det?

På den Svenska importörens hemsida står det att läsa att Haandbryggeriet startade sin produktion 2005 av fyra vänner och tillika ölentusiaster. Bryggeriet huserade då i en gammal textilfabrik med anor från 1847. Från början bryggdes ölen med små medel och begagnade bryggutrustning från England. Bryggeriet expanderat och 2011 flyttade de in i nya lokaler. 2012 ökade den årliga produktionen från 40000 liter till 350000 liter. Idag har producenten många ölsorter i sitt sortiment.
I handen håller jag en kyld öl vid namn Inferno, som är ett samarbete mellan Stone Berlin och Brewdog. Ölet bryggdes första gången förHaandbryggeriets egna ölmässa 2017. Den 3 november återlanserades den på Systembolaget. Vad tycker jag om denna öl egentligen? Låt mig ta fram kapsylöppnaren så testar vi den!

Utseende

Oklar mörk bärnstensfärg med små fina bubblor när man vickar på glaset. Gräddfärgad tjock skumkrona med svag gulbrun nyans.

Doft

Tydlig humledoft med tropiska frukter som ananas, citrus, och grapefrukt. Finns även doft av tallbarr. Upplever även en svag doft av honung och apelsinmarmelad.

Smak

Fruktig smak med trevlig långvarig beska. Upplever en bränd eftersmak. Det finns en brödighet och smak av karamell och tallbarr. Man känner i smaken att den har sina 10% i alkoholstyrka. Smaken av tallbarr framkommer tydligt.

Betyg

HaandBryggeriet / Stone / BrewDog Inferno är en intressant öl som jag upplever passar bra till snacks. Att dricka den som den är fungerar också såklart, men jag vill nog ändå ha något att tugga till den. Skulle jag dricka den till mat, så skulle jag tro att kryddstark asiatisk mat skulle kunna fungera eller en god köttbit. Smaken av tallbarr är intressant, men inget som tilltalar mig till 100%. Den spritiga smaken bidrar inte heller till att förhöja smakupplevelsen. Inferno var en kul öl att testa, men det är ingen öl jag måste ha igen.

3/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *