×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Gunnpowder IPA från Innis & Gunn har inget boom i smaken

Gunnpowder IPA från Innis & Gunn har inget boom i smaken. Den är lite tråkig.

Om ölen

Producent: Innis & Gunn.
Land:
England.
Ölstil: India Pale Ale (IPA).
Styrka: 5,6%.
Flaskans bäst före: Juli 2021 (provsmakas 21 december 2020).
Systembolagets beställningsnummer: 1274.
Pris vid inköp: 17,90 kr (kom i ett mixpack tillsammans med 3 andra öler från bryggeriet).
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Gunnpowder IPA från Innis & Gunn har inget boom i smaken. Den är lite tråkig.

Jag måste säga att öl från Innis & Gunn inte riktigt imponerar på mig. Jag har har testat många av deras öler, men i skrivande stund bara recenserat några enstaka. Men de som finns hittar ni här. Förväntingarna är därmed inte jättehöga när jag öppnar kapsylen på Gunnpowder IPA från Innis & Gunn. Men vad tycker jag då egentligen?

Utseende

Något oklar bärnstensfärg med ljusgrå tunn skumkrona.

Doft

Humlearomatisk doft av citrus, bröd och karamell. Det är en instängd lite trisst doft.

Smak

Humlearomatisk smak av citrus som grapefrukt samt karamell, tallbarr och brödton. Beskan är markerad med eftersmak av tropisk frukt och karamell.

Betyg

Gunnpowder IPA från Innis & Gunn passar att dricka som sällskapsdryck. Men till mat kan kanske en  hamburgare eller räkmacka passa. Lite ostar kan nog funka också faktiskt när jag tänker efter. Men köper jag den igen? Det lär antagligen inte ske. Men det är inte megadålig öl vi pratar om. Den smakar typiskt England med sin lite bösiga smakkaraktär. Men förvänta dig inte här en öl packad med tropiska smaker. Den har ingen boom i smaken enligt mig och den är tråkig att dricka i längden. Men jag tycker du ska testa den, eftersom den faktiskt kan tilltala dig mer.

3/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

2 kommentarer

  1. Jess skriver:

   Hej! Du har rätt i mycket av det du skriver om Innis and Gunn . . . Men men om du inte har testat deras original öl , har du missat något . . . Den är riktigt riktigt god 😋

   1. Johan Linnarsson skriver:

    Hej där. Originalölen har jag testat. Inser bara att jag inte publicerat någon recension på den. Det måste jag ju såklart göra så snart som möjligt! Tack!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *