×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Guayabera Citra Pale Ale från Cigar City Bre

Guayabera Citra Pale Ale från Cigar City Brewing har doft och smak av tropiska frukter.

Om ölen

Producent: Cigar City Brewing.
Land:
USA.
Ölstil: Amerikansk Pale Ale (APA).
Styrka: 5,5%.
Flaskans bäst före: Februari 2021 (provsmakas 4 september 2020).
Systembolagets beställningsnummer: 12314.
Pris: 23,90 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Guayabera Citra Pale Ale från Cigar City Brewing har doft och smak av tropiska frukter.

Av det jag hittills testat från Cigar City Brewing, har varit en positiv upplevelse. Därmed är förväntningarna höga när jag testar bryggeriets Guayabera Citra Pale Ale. Jag tycker att det kort och gott är en bra öl. Det är inte den bästa jag druckit i världshistorien, men det är bra balans i doft och smak.

Utseende

Oklar gulorange färg med smutsvit skumkrona.

Doft

Maltig humlearomatisk doft av citrus som ananas, spadet av fruktcocktail på burk och mandarin. Men tycker även det finns en ton av lime.

Smak

Maltig humlearomatisk tropisk smak av ananas, passionsfrukt, mandarin och svag ton av lime samt spadet av fruktcocktail på burk. Beskan är påtagligt markerad med eftersmak av tropisk frukt. Sedan upplever jag även en ton av knäckebröd i eftersmaken.

Betyg

Guayabera Citra Pale Ale är trevlig öl att dricka som sällskapsdryck eller till grillat kött, hamburgare och asiatisk mat. Det är en trevlig öl med med god smak. Eftersom jag gillar ölen, så kan jag därmed köpa den igen.

3,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *