×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Grebbestad Oyster Stout från Grebbestad Bryggeri

Grebbestad Oyster Stout från Grebbestad Bryggeri är en helt okej öl men inte mer än så.

Om ölen

Producent: Grebbestad Bryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: Stout.
Styrka: 7,0%.
Flaskans bäst före: Januari 2021 (provsmakas 22 september 2020).
Systembolagets beställningsnummer: 34445.
Pris: 26,20 kr.
Serveringstemperatur: 12°C – 14°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Grebbestad Oyster Stout från Grebbestad Bryggeri är en helt okej öl men inte mer än så.

Grebbestad Bryggeri är ett bryggeri som funnits länge och är ett av de äldsta microbryggerierna i Sverige. Jag har tidigare testat ett gäng av deras öler. Personligen tycker jag bryggeriet har stabila öler, utan att för den delen producera öl i världsklass. Det finns absolut inget bottennapp i deras utbud och Grebbestad Oyster Stout är inte heller i den divisionen. Men den är däremot inte den bästa stouten jag druckit.

Utseende

Svart färg med brun skumkrona.

Doft

Rostad maltig doft av choklad, torkad frukt, soja, mörkt bröd och ton av nötter.

Smak

Rostad maltig smak av choklad, torkad frukt, soja och mörkt bröd. Det finns även en lite bitterhet i smaken. Beskan är markerad med rostad eftersmak av soja, torkad frukt och choklad.

Betyg

Grebbestad Oyster Stout är en relativt trevlig stout att dricka som sällskapsdryck, eller till en bit mörk choklad. Kanske den kan passa som ingrediens till en mustig gryta. Frågan jag alltid ställer mig är om jag köper ölen igen. Den är helt okej, men jag måste inte dricka den igen. Detta eftersom den inte gav några bestående intryck.

3,25/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *