×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Grebbestad Milk Stout från Grebbestad Bryggeri

Grebbestad Milk Stout från Grebbestad Bryggeri är ölen jag inte förstår mig på.

Om ölen

Producent: Grebbestad Bryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: Stout.
Styrka: 5,0%.
Flaskans bäst före: December 2021 (provsmakas 19 september 2020).
Systembolagets beställningsnummer: 33529.
Pris: 25 kr.
Serveringstemperatur: 10°C – 14°C.
Lagringsmöjlighet: Ingen öl som jag skulle lagra.

Grebbestad Milk Stout från Grebbestad Bryggeri är ölen jag inte förstår mig på.

Det är verkligen spännande att driva en ölblogg. Ibland stöter jag på fantastiska öler och emellanåt riktiga bottennapp. Jag har även smakat på öler som är goda, utan att för den delen vara öl i världsklass. Samtidigt har jag även smakat på öler som är helt okej, men som inte ger några bestående intryck. Men nu har jag smakat på en öl som jag inte förstår mig på och kan greppa taget om. Jag vet inte vad Grebbestad Milk Stout doftar och smakar faktiskt. Samtidigt är den inte så dålig att jag inte dricker upp den heller.

Utseende

Svart färg med ljusbrun skumkrona.

Doft

Maltig rostad doft av.. jag får inget grepp över doften.

Smak

Maltig rostad smak av… Precis som med doften, så jag får inget grepp över smaken. Den smakar i sak inte dåligt, men jag får som sagt bara inget grepp över smaken. Jag vet inte vad jag ska säga. Det finns en balans men samtidigt…

Betyg

Jag vet inte vad jag ska säga om Grebbestad Milk Stout från Grebbestad Bryggeri. Det doftar och smakar inte dåligt som jag redan benämnt, men jag vet inte vad jag upplever heller. Systembolaget benämner exempelvis att den har en maltig, rostad smak med liten sötma, inslag av kavring, choklad, hasselnötter och russin. Stouter brukar vara en lätt stil för mig att identifiera smaker på, men här går jag bet. Jag kan inte identifiera något av det som Systembolaget benämner. Samtidigt bör jag benämna att jag inte upplever några doft eller felsmaker.

Jag vet inte ens vad jag ska sätta för betyg. Men samtidigt måste jag ju sätta ett och det blir inte något av de högre betygen jag satt. Samtidigt vet jag vet inte om det är rätt betyg heller. Jag vet egentligen ingenting, samtidigt som jag uppenbarligen vet något också. Har inte varit med om detta tidigare. Alltså jag dricker upp den, för så dålig är den inte. Men köper den igen gör jag däremot inte.

2/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *